Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Behandeling van de tussenwervelschijf met methyleenblauw

Een behandeling van de tussenwervelschijf met methyleenblauw is een behandeling tegen rugklachten. U heeft samen met uw arts besloten dat u deze behandeling krijgt.

Op dit moment wordt deze behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar. Overleg met uw behandelend arts over de kosten en betaling.

Wat is methyleenblauw?

Methyleenblauw is een blauwe kleurstof die wordt gebruikt om kleine zenuwuiteinden – die door slijtage zijn ingegroeid in de tussenwervelschijf – uit te schakelen.

Wat is de oorzaak van lage rugpijn vanuit de tussenwervelschijf?

De lage rugpijn komt vanuit de tussenwervelschijf. De oorzaak is meestal een gebied van bindweefsel met uitgebreide ingroei van kleine zenuwtakjes. Dit bindweefselgebied ontstaat van de buitenste laag van de tussenwervelschijf richting de kern. Methyleenblauw schakelt de zenuwtakjes uit en vermindert zo de pijn.

Voor wie is de behandeling geschikt?

U krijgt eerst een proefbehandeling (discografie). Hieruit blijkt of een van de geteste tussenwervelschijven de oorzaak kan zijn. Als dat zo is, kunt u een behandeling van de tussenwervelschijf met methyleenblauw krijgen.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: