Astma bij kinderen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Kinderlongpoli

Op de kinderlongpoli werkt de kinderlongverpleegkundige nauw samen met de kinderarts. De begeleiding van de kinderlongverpleegkundige is een aanvulling op de behandeling van de kinder(long)arts. Ze maken afspraken met elkaar en met u en uw kind over de zorg die uw kind krijgt.

Het team begeleidt kinderen met astma en hun ouders/ verzorgers om door middel van goede voorlichting, adviezen en indien nodig medicatie, de klachten van astma zo goed mogelijk onder controle te krijgen en houden. Er wordt gewerkt volgens Landelijke richtlijnen en Rijnstate protocollen.

Team

Op de kinderlongpoli van het Kindercentrum werkt een enthousiast en gemotiveerd team met speciale interesse en expertise in longziekten bij kinderen. Dit team bestaat uit kinder(long)artsen, Dr. A.M.Landstra, Drs. A.S. Plaisier, Dr. J. Wesseling en drs. K. Eggers en gespecialiseerd kinderlongverpleegkundigen Gracé Theunissen en Andrea den Hartog.

Gracé is gespecialiseerd in het geven van adviezen op gebied van astma, allergie, inhalatie-instructie aan kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders / verzorgers.

Aandoeningen en behandelingen

Bij astma of andere luchtwegklachten kunnen u en uw kind terecht bij de kinder(long)arts en de kinderlongverpleegkundige. Op de kinderlongpoli vindt diagnose en behandeling plaats. Wat is astma en welke behandeling hoort daarbij? 

Spreekuren

Soms kan een huisarts niet goed vaststellen of uw kind astma of andere luchtwegklachten heeft. Bijvoorbeeld als uw kind nog erg jong is of ernstige klachten heeft. Het kan ook zijn dat de behandeling die uw huisarts heeft gestart niet voldoende helpt. Dus, heeft uw kind (tussen de 0 en 18 jaar) een piepende ademhaling, is hij/zij benauwd en kortademig? Dan kan uw huisarts uw kind verder laten onderzoeken. Hiervoor kunt u terecht bij de kinder(long)arts/ kinderlongverpleegkundige op de kinderpoli van Rijnstate in Arnhem of Zevenaar. Welke spreekuren zijn er voor kinderen met luchtwegklachten en wat gebeurt daar?

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: