Alvleesklierkanker
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Welke behandelingen zijn er?

Welke behandeling voor u het meest geschikt is, hangt af van waar in de alvleesklier de kanker groeit, of er sprake is van uitzaaiingen of doorgroei in de omliggende organen, en uw algehele conditie.

Alle patiënten worden besproken in een multidisciplinair overleg en in het PACON (Pancreas Centrum Oost-Nederland) in het Radboudumc in Nijmegen. Hierbij is ook een maag-, darm- en leverarts van Rijnstate aanwezig. In het PACON werken ziekenhuizen in de regio samen met als doel om samen de best mogelijke zorg te leveren aan patiënten met alvleesklierkanker.

De maag-, darm en leverarts bespreekt met u welke behandelingen er mogelijk zijn. Als een operatie mogelijk is, verwijst de arts u door naar een gespecialiseerd ziekenhuis, bijvoorbeeld het Radboudumc.

De behandeling kan als doel hebben om te genezen. Of, als dat niet meer mogelijk is, de ziekte te remmen. Er is alleen kans op genezing als er geen uitzaaiingen zijn en de kanker met een operatie verwijderd kan worden.

Als er sprake is van uitzaaiingen of als de kanker niet met een operatie verwijderd kan worden, zijn andere behandelingen mogelijk, zoals chemotherapie, bestraling en bijvoorbeeld stentplaatsing. Deze zijn bedoeld om de ziekte te remmen en de klachten van de kanker te verminderen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: