Afstaande oren bij kinderen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Voor de operatie

Wat gebeurt er voor de operatie?

Uw kind wordt voor deze operatie een dag opgenomen. De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving of onder narcose. Bij kinderen onder de twaalf jaar wordt deze operatie meestal onder narcose uitgevoerd. Meer informatie over de narcose leest u op de pagina Anesthesie bij kinderen.

Onderzoek naar BRMO

Voor de operatie onderzoeken wij of uw kind bijzonder resistente micro-organismen (BRMO) bij zich draagt. De bekendste BRMO zijn MRSA en VRE. Ze worden ook wel ziekenhuisbacteriën genoemd. In het ziekenhuis zijn veel zieke mensen bij elkaar opgenomen. Hierdoor is de kans op verspreiding groot. Daarom zijn we extra voorzichtig en nemen we een aantal vragen met u door.

Hoe bereidt u uw kind voor?

Boekjes

Het is belangrijk uw kind goed voor te bereiden op wat komen gaat. Uw kind weet dan wat er gaat gebeuren en kan de operatie achteraf beter verwerken. Er bestaan verschillende boekjes over het opereren van flaporen. U kunt deze boekjes lenen bij de bibliotheek of kopen bij de boekhandel. Heeft uw kind meer begeleiding nodig? Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de pedagogisch medewerker van de afdeling. 

Lang haar in vlecht

Als uw kind lang haar heeft, raden wij u aan dit op de dag van de operatie in een staart (liefst een vlecht) te doen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: