Afstaande oren bij kinderen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na de operatie

Wat gebeurt er na de operatie?

De oren worden verbonden met vette gaasjes en watten. Dit gebeurt met een zwachtel om het hoofd, een soort tulband. Door het verband op de oren, kan uw kind minder goed horen. Dit ‘tulbandverband’ wordt binnen enkele dagen tot een week verwijderd. Uw kind mag het haar dan weer wassen. De arts adviseert om thuis nog twee weken lang dag en nacht een elastieken haarband te dragen. Hierna draagt uw kind de haarband nog vier weken lang alleen ’s nachts bij het slapen. De haarband voorkomt dat de geopereerde oorschelp tijdens het slapen naar voren geklapt onder het hoofd ligt. 

Controleafspraak

Als uw kind naar huis mag, maken wij alvast een afspraak ter controle op de afdeling Plastische Chirurgie. Meestal is deze afspraak één tot twee weken na de behandeling. 

Welk resultaat kunt u verwachten?

Als u erover nadenkt om de oren van uw kind te laten veranderen, is het belangrijk om te weten wat u mag verwachten. Door de operatie verbetert de stand van de oren, maar het wordt niet helemaal perfect. Ook is het bijna onmogelijk om de stand van de oren aan beide kanten precies gelijk te krijgen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: