Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Afdeling Infectieziekten / Endocrinologie / Reumatologie

U bent opgenomen op afdeling Infectieziekten / Endocrinologie / Reumatologie. Hier leest u meer over de afdeling en het team dat u behandelt/verpleegt.

De afdeling

Op deze afdeling liggen patiënten voor infectieziektes, diabeteszorg of andere inwendige aandoeningen. Ook patiënten met reumatische klachten komen hier te liggen.

De afdeling telt 19 bedden. Deze zijn verdeeld over een, twee-, drie- en vierpersoonskamers. We verplegen de patiënten "gemengd". Dat betekent dat mannen en vrouwen op dezelfde kamer liggen.

Als u hier veel bezwaar tegen heeft, kunt u dit tegen de verpleegkundige zeggen. Wij kijken dan of er een oplossing mogelijk is.

In verband met de aanwezigheid van isolatiepatiënten of ernstig zieke patiënten op de afdeling, kan het nodig zijn om de indeling van patiënten per kamer te wijzigen. Het kan voorkomen dat u tijdens uw opname naar een andere kamer verhuist. Dat heeft te maken met de komst of het vertrek van isolatiepatiënten of ernstig zieke patiënten. Op de afdeling is een dagverblijf waarvan u gebruik kunt maken. In het hele ziekenhuis is roken verboden.

Bezoektijden

Als afdeling willen we te veel onrust voor u en uw medepatiënten voorkomen. Daarom verwijzen wij u graag naar de flyer “Verzoek aan bezoek” die op de kastdeur hangt.

Huisregels

Voor iedereen (patiënt, bezoeker en alle medewerkers) gelden de volgende huisregels:

  • Agressie en discriminatie, in welke vorm dan ook, is binnen het ziekenhuis niet toegestaan.
  • Dronken zijn, drugsgebruik, roken en wapenbezit, zijn niet toegestaan. Dit is reden om iemand de toegang te ontzeggen.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan in het ziekenhuis. Zij brengen mogelijk infectieziekten mee. Hulphonden zijn een uitzondering.
  • Op sommige plekken zijn mobiele telefoons en andere apparaten niet toegestaan. Er staat dan aangegeven dat het toestel uit moet staan. Deze apparaten kunnen namelijk voor storing van medische apparatuur zorgen. Waar mobiele telefoons wel zijn toegestaan, mag het gebruik geen overlast geven.

Lees voor meer informatie op onze huisregels.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: