Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Aambeien en proctoscopie

Klachten door aambeien

Aambeien geven verschillende klachten. Als aambeien uitzakken, soms zelfs door de sluitspier naar buiten, dan zorgt dit voor een ‘propgevoel’. Het slijmvlies op de aambei kan kwetsbaar worden en stuk gaan. Dan komt er bij het afvegen helderrood bloed op het toiletpapier. Ook lekt er mogelijk wat darmslijm of dunne ontlasting door de sluitspier. Dit geeft vervelende jeuk. Als de aambeien door de sluitspier naar buiten blijven, dan kunnen ze verder opzwellen. Dit veroorzaakt meer pijn en soms ook veel bloedverlies.

Welke behandeling is er mogelijk?

De klachten die aambeien kunnen geven, kunnen ook voorkomen bij andere afwijkingen van de endeldarm of de anus. Het is daarom belangrijk dat er een goed onderzoek wordt gedaan. Afhankelijk van de ernst van de aambeien wordt een behandeling gekozen. Hiervoor kunt u terecht bij Rijnstate Clinics.

Wilt u meer weten over het onderzoek en de mogelijke behandelingen bij aambeien? Kijk dan op de website van Rijnstate Clinics.

Behandeling bij Rijnstate Clinics

Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: