Ik word opgenomen
Moeder en kind staan bij ontvangstbalie Arnhem

Ontvangstruimte Operatiekamers

Als u in Rijnstate Arnhem wordt geopereerd en op de dag van uw operatie naar het ziekenhuis komt, nemen we u op in de Ontvangstruimte Operatiekamers of op de dagbehandeling.

  • U wordt opgenomen in de ontvangstruimte OK als u minimaal één nacht in het ziekenhuis blijft na uw operatie.
  • U wordt opgenomen op de dagbehandeling als u na uw operatie dezelfde dag weer naar huis mag.

U wordt opgenomen op de verpleegafdeling als u een dag voor uw operatie naar het ziekenhuis komt. 

U wordt geopereerd

Een medewerker van de afdeling Opnameplanning laat u telefonisch of schriftelijk weten op welke dag u in het ziekenhuis wordt verwacht. U ontvangt dan ook informatie op welke locatie van Rijnstate uw operatie plaatsvindt. Op de dag van de operatie meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de receptie. Als uw operatie in Rijnstate Arnhem plaatsvindt en uw opname is langer dan een dag, wordt u opgenomen in de Ontvangstruimte Operatiekamers.

Het tijdstip waarop u zich meldt is afgestemd op het geplande tijdstip van uw operatie. Dit is ongeveer twee uur voor de operatie. Deze tijd is nodig om u goed voor te bereiden. De wachttijd kan langer zijn als er onverwacht spoedoperaties tussendoor komen of als een operatie uitloopt. 

Ontvangstruimte Operatiekamers

Op de dag van de operatie meldt u zich bij de receptie in Rijnstate Arnhem. Vervolgens gaat u naar de Ontvangstruimte Operatiekamers. Dit is een afdeling waar patiënten van verschillende specialismen worden opgenomen. In de ontvangstruimte bereidt de verpleegkundige u voor op uw operatie. Dit kan bestaan uit:

  • Vragen over uw klachten en aandoening.
  • Controle van uw bloeddruk en hartslag.
  • Toedienen van medicijnen als voorbereiding op de narcose.
  • Noteren van uw contactpersoon.

Na de operatie gaat u niet terug naar de Ontvangstruimte Operatiekamers. De verpleegkundige vertelt u van tevoren op welke afdeling u na de operatie wordt opgenomen.

Naar de Operatiekamers
De Ontvangstruimte Operatiekamers is naast de Operatiekamers. Als u aan de beurt bent, brengt een verpleegkundige u naar de voorbereidingsruimte van de Operatiekamers. Dit is een kamer met bedden. Hier kleedt u zich om en bereidt een verpleegkundige u voor op de ingreep, bijvoorbeeld door een infuus aan te prikken. Het is mogelijk dat u niet op volgorde van binnenkomst naar de Operatiekamers gaat.

Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?

Uw kleding en persoonlijke spullen bewaren wij voor u in een afgesloten kledingbox. Deze box brengen we voor u naar de verpleegafdeling waar u na de operatie naartoe gaat. Neem alleen noodzakelijke spullen mee. Wilt u toch meer spullen meenemen? Vraag dan of uw begeleider uw spullen na de operatie meebrengt naar de verpleegafdeling. U kunt beter geen geld, waardepapieren of andere kostbaarheden meenemen naar het ziekenhuis. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging.

In onderstaande video nemen we u mee naar onze nieuwe Ontvangstruimte OK. Zo kunt u zich goed voorbereiden op uw opname.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: