Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Maag-, Darm- en Leverziekten

Bij afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) kunt u terecht voor de diagnose en behandeling van ziekten van de slokdarm, maag, darm, lever en alvleesklier.

Aandachtsgebieden

Speciale aandachtsgebieden zijn voor ons de inflammatoire darmziekten (ziekte van Crohn en Colitis), coeliakie, leverziekten, aandoeningen van de galwegen, alvleesklier ziekten, immunologie, kwaadaardige afwijkingen van het maag/darmkanaal, interventie endoscopie, gastro-intestinale motoriek (bekkenbodem) en bariatrische behandeling van overgewicht.

Faciliteiten

Om u optimale zorg te kunnen bieden, hebben wij de beschikking over

  • een moderne polikliniek
  • een topklinisch endoscopiecentrum
  • een grote klinische afdeling met 37 bedden

Samenwerking

Wij werken nauw samen met onze collega’s van de afdelingen Chirurgie, Radiologie, Radiotherapie, Pathologie, Immunologie, Interne geneeskunde en Kindergeneeskunde.

Opleidingen en onderzoek

Omdat wij streven naar een steeds verdere kwaliteitsverbetering van de MDL-zorg, vinden binnen onze afdeling voortdurend opleidingen en onderzoek plaats.

Alle facetten

De afdeling MDL biedt alle facetten van zorg voor patiënten met Maag-, Darm- en Leverziekten, zowel poliklinisch, via een dagbehandeling als via een opname.

Binnen het specialisme MDL bevinden zich de:
- Polikliniek MDL
- Verpleegafdeling MDL
- Afdeling Endoscopie
- GIO-poli


Anti-TNF middelen

Per 1 januari 2012 verandert de financiering van anti-TNF middelen. Dit zijn geneesmiddelen die voorgeschreven worden door de MDL-arts. De financiering van deze geneesmiddelen verandert waardoor het ziekenhuis verantwoordelijk wordt voor de verstrekking van deze geneesmiddelen.

Voor Maag- Darm- en Leverziekten gaat het om het geneesmiddel Adalimumab (Humira).

Patiënten die deze middelen nu gebruiken zijn via een brief ingelicht over deze verandering. Klik hier voor de brief die verzonden is. Indien u hierover vragen heeft belt u met de poli MDL: 088 - 005 6800 of de poli-apotheek: 088 - 005 5882.

Links

Maag Lever Darm Stichting
Farmacotherapeutisch Kompas