Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Geslaagde kick-off derde pilot GO! Gezond Onderweg

18-05-2017 

Woensdag 17 mei is in de wijk Presikhaaf in Arnhem het programma GO! Gezond Onderweg van start gegaan. Hier werkt Rijnstate aan mee. Doel van dit programma is om kinderen en jongeren met overgewicht in hun eigen omgeving te coachen naar een gezondere levensstijl.
Meer dan 100 personen waren aanwezig tijdens de geslaagde kick-off van de derde pilot van GO!.


De kick-off vond plaats in het MFC Presikhaven in Presikhaaf. De bijeenkomst werd met over deruim 100 personen druk bezocht door professionals, ouders en hun kinderen. Ruim 70 kinderen konden volop bewegen, meedoen aan een kookworkshop van Resto VanHarte, knutselen met de kinderclub, buiten spelen en meedoen aan een quiz. Dit allemaal mede mogelijk gemaakt door het netwerk van GO!.

Begeleiding door kindergezondheidscoach
GO! begeleidt kinderen tussen de 0 en 19 jaar met overgewicht en obesitas. Spin in het web is de kindergezondheidscoach die het kind en zijn ouders begeleidt wat betreft gezonde leefstijl. Je ‘lekker in je vel’ voelen, gezonde voeding, bewegen en ontspanning zijn belangrijke pijlers in de begeleiding. Om te zorgen dat het om een blijvende gedragsverandering gaat, duurt de begeleiding ten minste twee jaar.

Samenwerking
GO! Presikhaaf is een intensieve samenwerking van jeugd- en huisartsen uit Presikhaaf, kinderartsen van Rijnstate, kindergezondheidscoaches, gemeente Arnhem en andere zorg- en hulpverleners uit Presikhaaf en Arnhem. Het is inmiddels de derde pilot in de regio Arnhem, ook in Malburgen en in Zetten/Herveld draait GO!

Aanmelden
Wilt u uw kind aanmelden of heeft u vragen? Kijk voor meer info op www.go-nl.nl of neem contact op met de kindergezondheidscoach via 06 - 202 98 771 of info@go-presikhaaf.nl. Verwijzing vindt plaats via de huisarts of de jeugdarts.