Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


11 mei: Café Ethique 'Alles medisch?'

Wanneer? Donderdag 11 mei 2017
Hoe laat? 19.00 tot 21.00 uur
Waar? Het Colofon Arnhem


De behandelmogelijkheden in de medische wereld ontwikkelen zich steeds sneller. We kunnen steeds meer ziektes en kwalen opsporen en behandelen. Door de toegenomen mogelijkheden op medisch gebied verschuiven de grenzen tussen ongemakken en ziektes. Waarom maken we bijvoorbeeld bij slapeloosheid, overgangsklachten of gedragsproblemen niet altijd gebruik van alle medische mogelijkheden? Dat we er vroeger niet aan dachten om hiervoor naar de dokter te gaan, betekent niet dat we er vandaag de dag net zo over moeten denken.

Is er dan straks voor alles een medicijn? Betekent leven dan dat we per definitie altijd wel een aandoening hebben? Is veroudering bijvoorbeeld een aandoening of hoort het er gewoon bij?

Hoe ziet deze avond er uit?
Tijdens Café Ethique op donderdag 11 mei gaan we in op het thema medicalisering, waarbij menselijke problemen vanuit medisch perspectief worden benaderd. Een van de sprekers tijdens deze avond is Gerard Adelaar, schrijver van het boek ‘De onverbeterlijke mens' waarin hij op zoek gaat naar de grenzen van de zorg. Jacqueline Dam is Geestelijk Verzorger bij Rijnstate en vertelt over de medische benadering van rouw. Vanuit het oogpunt van de patiënt spreekt Mirjam Giphart, ambassadeur en 'hoopverlener' van de organisatie Samen Sterk Zonder Stigma.

De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door 'The Doctors of Music', die met een knipoog muziek als medicijn beschouwen.

Kom meepraten, meld u gratis aan
Wilt u hier meer over horen en vindt u het leuk om hier over mee te praten? Meld u aan en kom op donderdagavond 11 mei naar boekhandel Het Colofon in Arnhem!Voor wie is Café Ethique?
Het Café Ethique is voor iedereen! Of je nu zorgprofessional, (ex)patiënt, mantelzorger of belangstellende bent die graag meepraat over dit onderwerp, iedereen is welkom!

Aanmelden
De toegang is gratis. Kom meepraten!
Meld u aan door het inschrijfformulier in te vullen

Over Café Ethique
Bij Rijnstate vinden wij het belangrijk om in verbinding te staan met onze omgeving. Dit houdt ons scherp, zodat onze zorg goed aansluit bij de behoefte van onze patiënten en andere betrokkenen. Daarom organiseert Rijnstate meerdere keren per jaar een Café Ethique, waarin wij een open dialoog voeren over ethische dilemma’s in de zorg.

Het Café Ethique is een initiatief van de Stuurgroep Ethiek van Rijnstate. Gespreksleider is ziekenhuisethicus Angeline van Doveren.

Waar vindt Café Ethique plaats?
Boekhandel Het Colofon
Bakkerstraat 56
6811 EJ Arnhem
Tel. 026 3703508
www.hetcolofon.nl