Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Hiv-poli

De hiv-zorg in Nederland is voorbehouden aan 25 door de overheid aangewezen ziekenhuizen in Nederland, de hiv-behandelcentra. Het gaat immers om zeer gespecialiseerde zorg en behandeling. Sinds 1989 worden hiv-patiënten in Arnhem behandeld en dat is daarmee een van de eerste hiv-behandelcentra in Nederland. De hiv-zorg is in Arnhem georganiseerd in een aparte polikliniek: de Hiv-poli. De Hiv-poli is onderdeel van het specialisme Infectieziekten van de afdeling Interne Geneeskunde.

Het behandelteam

Op de Hiv-poli werken internisten en verpleegkundig specialisten die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van mensen met een hiv-infectie. Daarnaast zijn zij zeer ervaren in de behandeling van tropische infectieziekten en hepatitis. Het team bestaat uit:

  • Dr. Clemens Richter, internist-infectioloog
  • Drs. Robert-Jan Hassing, internist-infectioloog
  • Mw. dr. Jet Gisolf, internist-infectioloog
  • Mw. drs. Nienke Langebeek, verpleegkundig specialist
  • Mw. Petra van Bentum, verpleegkundig specialist
  • Mw. drs. Gerjanne ter Beest, verpleegkundig specialist
  • Mw. Marja de Leeuw, secretaresse

Het polibezoek

De Hiv-poli werkt met een medisch en een verpleegkundig spreekuur. Tijdens het medische spreekuur heeft u een afspraak met de internist-hiv behandelaar. De internist bespreekt met u de uitslagen van het bloedonderzoek en de behandeling. Ook kunt u eventuele vragen en klachten bespreken. De verpleegkundig specialisten zijn gespecialiseerd in de zorg rondom de hiv-infectie. Naast verpleegkundige zorg verrichten zij ook medische taken. Zij geven u informatie, voorlichting, begeleiding en ondersteuning in de verschillende fasen van de hiv-infectie. Elke patiënt heeft zijn of haar vaste internist en verpleegkundig specialist.

Eerste afspraak

Is er bij u een hiv-infectie geconstateerd? Dan kunt u direct een afspraak maken met de Hiv-poli. Uw eerste afspraak op de Hiv-poli is bij een verpleegkundig specialist. Zij zal onder andere de anamnese afnemen en bloedonderzoek doen. Daarna volgt een afspraak met de internist. Bij ernstige medische problemen krijgt u meteen een afspraak bij de internist.

Contact

Voor het maken of wijzigen van een afspraak of het stellen van een vraag kunt u bij voorkeur tussen 08.30 en 12.30 uur bellen met de secretaresse van de Hiv-poli, telefoon 088-005 6780.

Ook kunt u altijd het antwoordapparaat inspreken. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. Of stuur een mail naar infectieziekten@rijnstate.nl